Kulinarne opowieści

W ubiegłą sobotę, 15 października w Centrum Integracji Społecznej odbywały się warsztaty i wykłady pod hasłem: „Kulinarne opowieści” w ramach Trzcianeckich Dni Profilaktyki. Wydarzenia poświęcone zdrowi zostały zorganizowane przez Gminną Komisję Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.

Zaczęto od warsztatów prowadzonych przez dr Hannę Stolińską, która przedstawiła zgromadzonym „Koktajle do zadań specjalnych”. Było więc smacznie, a podane posiłki dały energię do dalszego działania. Następnie nastąpiło oficjalne wręczenie nagród w konkursie „Moja zdrowa przekąska”. Równolegle trwał wykład „Zdrowe dziecko – zdrowy dorosły – odżywmy się” prowadzony przez dr Hannę Stolińską oraz „Warsztaty fotografii jedzenia… własnym smartfonem” z ekspertką Maią Sobczak. Po energicznym i pełnym wiedzy poranku odbyła się krótka przerwa. Następnie wykład na temat „Jedzenie i inne namiętności, czyli dobra relacje ze wspierającym jedzeniem” poprowadziła Maia Sobczak – autorka bloga QumamKasze. Na koniec o wyciszenie i relaks zadbała Magdalena Wachowiak, prowadząc wykład połączony z praktyką jogi o nazwie „Jakie emocje powodują nadwagę?”.

Partnerami wydarzenia byli: Biblioteka Publiczna i Centrum Kultury im. Kazimiery Iłłakowiczówny w Trzciance, odpowiedzialna za obsługę techniczną, wsparcie przy promocji i organizacji wydarzeń oraz Komenda Powiatowa Policji w Czarnkowie ze stoiskiem dydaktycznym w tematyce uzależnień.

Skip to content